KONKURRANSE: Årets mest uforståelige rutetabell

En ny turist-sommer står for døren, og denne sommeren deler turarrangørene Hvitserk of Norway og Up Norway ut prisen "Årets mest uforståelige rutetabell".

Konkurransen om prisen er knallhard, tradisjonen er lang for at det skal være vanskelig for norske og utenlandske turister å forstå rutetabellene for offentlig kommunikasjon i Norge.

Sånn opplever både vi og mange turister virkeligheten; Det er fergeruter som er helt annerledes på onsdager enn torsdager. PDFer som sjelden er oppdatert - eller oppdateres alt for sent. Det er rutetabeller med stedsnavn mange ikke har et forhold til – enda det er der de egentlig skal. Bussruter som ikke får lov å krysse fylkesgrenser.

Rutetabellene gjelder vanligvis til og med i forgårs, avviker i skolens ferier og 26.desember. Ny rutetabell offentliggjøres første tre måneder etter at du egentlig skulle bestilt billett.
Det påfyllbare periodekortet gjelder på nesten alle strekninger - naturligvis bortsett fra der du bruker det mest - og det kan bare fylles opp på steder du nesten aldri er. Tabeller fulle av stjerner, kryss og streker med forklaringer som aldri er oversatt - og som er langt vanskeligere å forstå enn alt du måtte lære for å få generell studiekompetanse.

Hva betyr for eksempel *124)x)3VOV-/-xS?

Betyr det at avgangen ikke går onsdager hvis det er mer enn tre passasjerer og noen har med seg hund? Eller stopper båten bare på signal når man vinker med venstre hånd og ikke skal kjøpe svele ombord og avgangen er innstilt hvis bølgehøyden er større enn i går?

Send inn ditt forslag til [email protected] 
Juryen består av representanter fra Hvitserk of Norway og Up Norway. Vinneren får en fantastisk reise fram og (forhåpentligvis) tilbake på en fylkeskommunal anbudsrunde.